top of page

Ankara Su İzolasyonu

Yapılarda su izolasyonu en önemli konudur.Çatı,Teras,Havuz,Bina Bohçalama,Temel Perde ,Otopark, Islak Zemin,Su Deposu gibi detaylarda su yalıtım uygulanan bölgelerdir.

Yapıların,

- Dayanıklı,

- Sağlıklı,

- Konforlu,

- Çevreci,

olması su izolasyonuyla doğru orantılıdır. Bina mükemmel tasarlanmış dahi olsa su izolasyonsuz yukarıda bahsettiğimiz 4 maddeyi hayata geçirmemiz imkansızdır.

Genel olarak suyun etkilediği bölgeler; mevsimsel olaylar kar-yağmur,çatı ve terasları dış duvarları bina içinden gelen su buharı yoğunlaşarak çatı ve iç duvarları etkilemesi, toprak tarafından emilen sular-toprağın kendi bünyesindeki nem temel perde duvarları,yeraltı sularının üzerine inşa edilen yapılarda bina zemininin korunması amacıyla su izolasyonu yapılarak korozyon,küf-mantar gibi organizmalar,nem-rutubet gibi olumsuzluklardan korunmuş oluruz.

Su yalıtımında kullanılan çeşitli geleneksel malzemeler vardır. Bunlar

Bitüm,Epoksi,Çimento,Kauçuk,Silkon,Polimerler,Mebranlar,Likit Membranlar,Akrilik,Püskürtme Polyuea Sprey Su Yalıtım Malzemeleridir.Bu malzemeler içinde en etkin malzeme dünyada kabul görmüş Su yalıtımında günümüz teknolojisinin gelmiş olduğu nokta Sprey püskürtme sistem polyurea dır.

PÜSKÜRTME SPREY POLYUREA SU İZOLASYONU

Püskürtme ya da sprey püskürtme teknolojisi ile likit Polyurea Su Yalıtım uygulamasının bir başka şekli olarak ortaya çıkmaktadır.Su Yalıtım Kaplaması Spreyx Ankara Su İzolasyon tarafından mobil izolasyon araçlarında bulunan yüksek basınçlı makine ile çift komponentli polyurea su izolasyon malzemelerinin yüksek sıcaklıkta basınçlı bir pompa ile yüzeye püskürtülerek uygulanmasıyla oluşturulur.

Isıtma işlemi komponentlerin reaksiyonu için gerekli olabildiği gibi elde edilen akışkanın viskozitesini arttırmak için de önemlidir. Bir pompa aracılığıyla basınçlandırılan akışkanın debisi ve basıncı da makine üzerindeki valfler ile sağlanır. Eğer elde edilecek komponentte bileşiklerin oranı aynı değil ise yine yanalar aracılığıyla haznelerden alınacak kimyasal miktarı ayrı ayrı. ayarlanabilmektedir. Spreyx Ankara Su İzolasyon Püskürtme uygulamaları en hızlı ve en etkili yalıtım uygulama şeklidir.. Yüzeyin gözenekli, girintili-çıkıntılı, köşeli vb. oluşundan etkilenmeden kaplama özelliğine sahiptir. Örtü membranlardaki gibi ek yeri oluşturmaz. Süreklidir ve basınçlı olarak yüzeye püskürtüldüğü için daha iyi yapışır. Uygulama kalınlığı sürme esaslılara göre daha kolay ayarlanabilmektedir. Bu ayarlama ilave 2. ya da 3. kat uygulamasıyla olabildiği gibi püskürtme mesafesinin değiştirilmesiyle de yapılabilmektedir.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page