top of page

MÜŞTERİLERİMİZDEN GELEN SORULAR - Sprey

1. Sprey Poliüretan Köpük Isı Yalıtım Uygulamasının ömrü ne kadar sürelidir ?

Sprey Poliüretan Köpük 20 yıl sonraki ölçüm verilerine göre ısı iletkenlik ve ısı yalıtım ürünlerinde olması gereken özelliklerini sürdürdüğü görülmektedir.Sprey Poliüretan köpüğün toplam ömrü 80-90 yıl olarak kabul edilmektedir.

2 - Uygulamanın yapıldığı çatı zeminin altında bulunan daire tavanlarında nemlenme, ıslanma, terleme ( yazın) olmakta mıdır ?

Püskürtme yalıtım nem,rutubet,mantar oluşumunu önlemek amacıyla da uygulanan bir malzemedir.Nemlenme, ıslanma v.b. gibi olaylar ısı farklarından dolayı oluşmaktadır Yapılarda tavanların küflenmesinin diğer bir sebebi de açık su yalıtımı olmamasıdır.Yağmur ve kar suları teraslarda uzun süre bekleyerek su kaçaklarına,nemlenmeye,küflenmeye,korozyona yol açarlar. Spreyx su yalıtımı da poliüretan sprey ısı yalıtımında olduğu gibi püskürtme olarak polyurea su yalıtım kaplaması uygulayarak gerçekleştirmekteyiz. 3.yalıtım cam yününden yani halk arasındaki izocamdan ne kadar fazla yalıtım, tasarruf sağlıyor ?

Isı yalıtım malzemelerinin sağladığı fayda ısı geçirgenlik değerleriyle ölçülür .Poliüretan köpüğün ısı iletkenlik değeri 0,017 - 0,021 dir. İzocamın ısı iletkenlik değeri 0,035 dır.Yarı yarıya fark vardır kaldı ki izocamı çatının her bölgesine uygulanamaması,tek parça olmaması ısı kaçakları oluşturur.Su ile karşılaştığında muhteviyatını yitirir.Sprey poliüretan köpük kadar dayanıklı bir malzeme değildir. 4.Uygulamada dairelere sıkıntı olmakta mıdır?

400 m2 bir çatı ısı yalıtım uygulaması 5-6 saatlik bir işlemdir. Apartman boşluğundan itfaiye hortumuna benzer bir hortum çatı katına çekilir ve uygulama esnasında biraz koku bina içerisine yayılabilir.Uygulama bittikten 30 dakika sonra koku kalmaz. 5. Uygulamada santim, yani şu incelik verimlidir, şu kalınlık gerçek tasarrufu sağlar gibi durumlar söz konusu mudur. Yoksa uygulamalar standart mıdır?

Püskürtme izolasyon yalıtımın uygulama kalınlığı bölgelerin iklim şartlarına göre değişiklik göstermektedir..En az olması gereken kalınlık 3 cm dir. Buda 7-8 cm izocama eş değerdir. 4 cm – 5 cm de uygulatma daha verimli olacaktır. Daha kalın uygulatma tamamen müşterilerimizin tercihidir. Her cm için m2 başına +500 gr malzeme sarfiyatı uygulanır.

6-Uygulamadan sonra çatıda ve köpükte tadilat yapıldığında tekrar uygulama yapılabilir mi?

Sprey Poliüretan uygulanma tadilat nedeniyle kaldırıldığında kaldırılan bölgeye tekrar poliüretan uygulanabilir,Hatta üzerine kalınlığı arttırmak için tekrar uygulama yapılabilir. 7. Fiyat olarak ne öngörülüyor ?

Sprey Poliüretan Köpük uygulamalı fiyatları ısı yalıtım yapılacak ile,ilçeye ve yapılacak alanın m2 bazında büyüklüğüne - küçüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. 8. Garanti verilmekte midir?

Sprey poliüretan köpük ısı yalıtımlarında firmamız tarafından 5 yıl malzeme ve işçilik garantisi verilmektedir. 9. Uygulamalarda taksit imkanı var mıdır?

Çalışmakta olduğumuz bankaların Kredi kartlarına taksit imkanımız bulunmaktadır.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page