top of page

Spreyx Çözümleri - Tavanlarda Küf-Nem Oluşumuna Son!

Tavanlarda Küf Neden Olur?

Küf duvarlarda,tavanlarda ısı yalıtım ve bazı yapılarda su yalıtımı da yapılmamasından kaynaklanır.Odadaki ısının soğuk duvar ve tavanlarla birleşerek terleme oluşur ve uzun süre tavanda kalan nem küf oluşumuna sebep olmaktadır.Bazı çatılar ve genellikle açık teras çatılarda su yalıtımı yok ise tavan üzerinde bekleyen veya emile su kaçakları da neme sebep olduğundan küflenme kaçınılmazdır.

insan sağlığı açısından ciddi zararları vardır.Küf sporları astım rahatsızlığını tetikleyen, özellikle çocuk ve yaşlılarda toksit etki gösterebilir.Küfü önlemenin en temel yolu ısı yalıtımdan ve su izolasyonundan geçmektedir.

çatı arası sprey poliüretan köpük

Spreyx Sprey Poliüretan Köpük Çatı Isı Yalıtım

Tavanlarda yaşanan küflenme sorunu sprey poliüretan köpük ısı yalıtımı için en basit çözüm örneğidir.Çatı arası zemine poliüretan köpük bölgenin iklim şartlarına göre en az 3 cm kalınlığında ve 30-40 dansite yoğunluğunda tatbik edilir.Köpük yalıtım yüksek basınçlı makinelerle püskürterek zemine bir bütün halinde uygulanır. Isı kaçaklarını %100 'e yakın önleyerek nem-rutubet-küf oluşumuna asla izin vermez. Köpük yalıtım kışın-soğuğu yazın sıcağı geçirmeyerek enerji maliyetlerinden tasarruf sağlayarak konforlu bir yaşam alanı oluşmasına katkı sağlar. Köpük yalıtım m2 veya kg hesabı üzerinden fiyatı belirlenmektedir.

Spreyx Açık Teras Çatı Su Yalıtım

Yapılarda tavanların küflenmesinin diğer bir sebebi de açık teras çatılarda su yalıtımı olmamasıdır.Yağmur ve kar suları teraslarda uzun süre bekleyerek su kaçaklarına,nemlenmeye,küflenmeye,korozyona yol açarlar. Spreyx su yalıtımı da poliüretan sprey ısı yalıtımında olduğu gibi püskürtme olarak polyurea su yalıtım kaplaması uygulayarak gerçekleştirmekteyiz.

Spreyx polyurea su yalıtım kaplama :

Tüm dünyada kabul görmüş en iyi su yalıtım malzemsidir.% 400 esnektir. (çatlama yapmaz) Uygulama detaylarının şekli ne olursa olsun en ince mm'lik detaylara dahi yapışması mükemmeldir.Sağlam bir malzemedir.(Araç trafiğine bile açıktır)Uygulama hızı oldukça yüksektir 10 dakikada kullanıma hazırdır.Beton, ahşap ve metal yüzeyler de kullanılır.Kimyasal maddelere (solventler,asitler vb) karşı dirençlidir. Atık su ve mikroplara karşı dayanıklıdır.Bakterileri ve haşarat barındırmaz.8 ana renkte uygulama yapmak mümkündür.

teras su izolasyonu

teras su yalıtım ankara

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page